hétfő, április 29, 2013

Motiva a Duna Palotában

Vasárnap délutánom megédesítése érdekében elindultam a nagy Budapesten hogy megtaláljam a Duna Palotát, ahol a Motiva zenekar adott koncertet. Manapság már nem művészet megtalálni bármilyen helyet. A google térkép nagyon jól működik ilyenkor. És ha még mindezt megfűszerezi az ember egy gps-es navigációval a telefonjában, akkor még könnyebb a dolga. No, én így tettem és elindultam a koncertre.


Megvettem jegyemet majd fel lifteztem a 2. emeletre és némi várakozás után elfoglalhattam helyemet is. Az koncertre várakozók lassan elfoglalták helyeiket és el is indult a produkció. Nagyon jó hangulatban telt a koncert, a közönség szinte teljesen együtt lüktetett a zenével. Elfigyelve az előttem helyet foglalókat, nagyon komolyan bennük volt a ritmus :)


























Idéznék egy mondatcsokrot a Duna Palota honlapjáról:
"A népzenei motívumokat furulya és népi hegedű szólaltatják meg, a hangzást pedig gitár, basszusgitár és szintetizátor teszik teljessé. Nóri nem csupán elénekli, de - a hitelesség és a népies jelleg megőrzése mellett – zenésztársaival kreatívan be is illeszti a népdalokat a mai populáris zenei kultúra keretei közé. A műsor színességét a vidám, lüktető ritmusú, a közönséget táncra perdítő dallamok, valamint az elgondolkodtató, ringató, lírai hangvételű népdalfeldolgozások váltakozása biztosítja. A Motiva előadása minden korosztályt megérint. A fiatalok éppen úgy megtalálják a szívükhöz közel álló hangzásokat zenéjükben, mint szüleik és nagyszüleik, akik az eredeti dalokat ismerve szívesen fogadják be azok modern zenei megoldásokkal frissített változatait."
A fenti sorokkal teljes mértékben egyet értek :)
Kb. egy éve még én is készítettem két remixet a Motiva két dalából. Az egyik a Napom fénye



A másik pedig a Kicsike

Tudom, nem épp nagylemezes remixek, de az enyémek :)

Örülök, hogy részt vehettem ezen a jóhangulatú, pörgős koncerten. Köszönöm az élményt Motiva :)

szombat, április 27, 2013

Margitszigeti pillanatok

Szép idő volt. Egy kis sétát tettünk a Margitszigeten. Vittünk pokrócot, ebédet és letelepedtük az egyik fa árnyékába. Egy amolyan piknik volt. 

 ... virágzás ...
 
 ... napoztak, olvasgattak, és szívtak is ...




 ... mi a fűben ...





Napoztak, pihentek, olvasgattak, játszottak, ittak, szívtak :) Kinek mihez volt kedve. Pillanatképek következnek:

 ... sorozat és itt lejjebb összefűzve ...

... pillanat gif ...

péntek, április 26, 2013

Fekete tyúk

"Kábé" 3 éve mikor először meghallottam, agyon hallgattam, majd minden körülöttem dolgozóra ráragasztottam a "fekete tyúk"-ot. Nagyon nagy sláger volt. :) A Goulasch Exotica-val élőben Sopronban a VOLT Fesztiválon találkoztam. A következő évben szerettem volna ismét elmenni a koncertjükre a VOLT-on, de sajnos nem voltak a fellépők között :(


Sokat mosolyogtunk ezen a jól sikerült és nagyon jó hangulatú dalon. Nem tudtam, hogy készült a dalhoz klipp. De most hogy rátaláltam, megosztom itt a blogon. Ajánlom minden volt kollégámnak nagy szeretettel:

szerda, április 24, 2013

Logóterv színháznak

A József Attila Színház nyílt pályázaton keresztül kereste a színház logóját, színház új arculatát.
Erre a pályázatra küldtem én is be logó, névjegykártya és plakát tervemet.
 



 
Sajnos nem én nyertem, de mindenképp gratulálok a nyertesnek (nyerteseknek)! Nagyon szép az új logó.

Idéznék még a színház honlapjáról:

"A tervezési feladatra nyilvános pályázaton keresett és talált dizájnert a színház vezetés: Berki Attila személyében, akinek munkáját ezentúl igen gyakran láthatja majd a közönség. A logó után megújul az arculat, a honlap, de az eddigiektől merőben eltérő, letisztult, modern megjelenést kap minden szinten a József Attila Színház."


Berki Attila nyertes logóterve

vasárnap, április 21, 2013

Belső részek - lépcsőház

Itt az ideje, hogy a múltkoriban lefotózott lépcsőházat kitegyem a blogra. Egy kis utómunkával próbáltam visszaadni a hangulatát. Valahogy így sikerült: