vasárnap, február 27, 2011

Reklám banner bútorkiállításra

Péntek délután még mielőtt haza indultam volna, egy grafikát kellett csinálnom. Egy reklámot az idei nyitrai bútorkiállításra a Fima Möbel részére. Nem volt túl sok időm rá, de megpróbáltam mutatósra csinálni. Ez lett a végeredmény:

csütörtök, február 24, 2011

Röplap egy (esküvő) kiállításra...

Néhány napja megkértek, hogy készítsek egy röplapot a II. ESKÜVŐ KIÁLLÍTÁS-ra, melynek a dunaszedahelyi MAX bevásárlóközpont ad helyszínt.
A Dunaszerdahelytől néhány kilométerre levő Vásárút (Trhová Hradská) cukrászdája - a Dolce Vita - röplapját készíthettem el... Készült több verzió is, de a végleges grafika a következő lett:
Ha maradnék hétvégére, biztos szétnéznék a kiállításon :-)

kedd, február 22, 2011

Reklám grafika...

Ma egy több oldalból álló reklámfüzet két oldalát kellett megterveznem a Fima Möbel részére. A tartalom adott volt, a grafikában szabad kezet kaptam. A végeredmény ilyen lett:

...az egyik

...és a másik...

péntek, február 18, 2011

NightGuide DoubleLife - tesztelve...

Mint azt már egy korábbi bejegyzésben írtam lecseréltem Giorgio tompított fényeit a Philips által gyártott NightGuide DoubleLife-ra.
Most, hogy már néhány alkalommal az új égők fényénél sikerült autóznom, elmondhatom, hogy sokkal jobbak a látási viszonyok az autó előtt. Úgy ahogyan reklámozva is van 3 különböző színre osztható az égők fénye. Ami nagyon jó, hogy az autó jobb oldala előtti teret (út széle, táblák, biciklisták, gyalogosok) sokkal aktívabban világítja meg. Az autó előtti teret pedig fehér fénnyel bombázza, míg bal oldalon sárgásba megy át.
Szóval minden stimmel, amit leírnak róla. Ha még tartós is lesz, akkor csak ajánlani tudom mindenkinek. Szóval az időtállósági teszt még hátra van.

csütörtök, február 17, 2011

Szülinapi ajándékok lettek

Egy itt dolgozó kolléganő megkérdezte, hogy tudnék-e csinálni 50 éves szülinapra egy fotókból összerakott kollázst. A végtermék mérete A3 (420 x 297). A kapott fotókat beszkenneltem, gondosan kiretusáltam, a hibákat kijavítgattam, majd úgy illesztettem a lapra, hogy az jó legyen :-) A megrendelő hölgynek tetszett az elkészített cucc.
Sőt a rokonságában is elnyerte valakinek a tetszését, ugyanis újabb megbízás érkezett egy hasonló alkalomra szánt ajándék elkészítésére. Az eljárás hasonló volt, azzal a különbséggel, hogy ennek a hátterét, alapját én fotóztam. A pezsgő, a két pohár, az óra és az orchidea kompozíciója az én művem :-) Ettől még különlegesebb az egész.

Szóval ilyenek lettek...

hétfő, február 14, 2011

Egy weblap tervei - www.expresscopy.sk

Egy weblap tervei következnek. A www.expresscopy.sk oldal grafikáját készítettem el. A régi grafika is az enyém volt, de a kérés szerint valami modern kellett. Az expresscopy logója
is az én művem. Valahogy így néz ki a weboldal:

Logó és fejléces papír - Fizo s.r.o.

Megint kreatívkodtam kicsit. Megkértek, hogy kreáljak logót és fejléces papírt a Fizo s.r.o. részére. Igyekeztem modern és fiatalos dolgot kreálni. Íme a végeredmény:
...a logó...
...és az A4-es fejléces papír.

Koncerttel egybekötött igazoltatás...

Mint azt a kettővel ez előtti bejegyzésben leírtam, Zorall koncertre mentünk. Rita, Lóri, Koni és én. A mozihoz érve sok autó parkolt az út szélén, de a mozi elől épp akkor készült elmenni egy moziból kifelé jövő család. Gyorsan megfordítottam Gio-t és lecsaptunk a helyre. Mázlink volt :-) Bementünk, de várakoznunk kellett, mert még nem árusították a belépőjegyeket. Valami fura vibráló dolog volt a levegőben. A moziban dolgozók csak szaladgáltak fel-le, mint a mérgezett egerek. Kicsit furcsáltam, de gondoltam így szokott ez lenni máskor is. Kicsivel később megkezdték a jegyek árusítását, majd be is mentünk. Bent már dübörgött a zene. Helyet foglaltunk a moziterem székein és vártuk, mi lesz. Nemsokára el is kezdődtek az előzenekarok fellépései.
Először a 8th Pub szécsényi zenekar mutatta meg mit tud (róluk már írtam a Dalriadás bejegyzésben), majd a Spiritblue hardcore zenekar hörgött és ugrált a színpadon. Sokféle zenét (meg)hallgatok, de ez a fajta "zaj" nagyon nem az én asztalom.
Biztos van, aki szereti ezt a stílust, de az az ember nem én vagyok... A koncert után következett a várva várt Zorall produkciója. Jól szólt az egész. Élveztük is egy darabig...

...hogy miért egy darabig? Kb. a hatodik szám körül egyenruhás rendőrök sáskák módjára ellepték a termet, leállították a zenét és mindenkit kitessékeltek a teremből... Mivel ez egy farsangi jelmezbálos akciónak volt meghirdetve, azt gondoltam, hogy "Jééééé, de sokan öltöztek rendőrnek" :-))) Pillanatok alatt akkora tolongás volt, hogy úgy szorongtunk egymáson, mint heringek a konzervdobozban. "Csodásan" megszervezték a hely kiürítését a rendőrbácsik. Egymás lábát taposva, anyázva, hangoskodva és türelmetlenül vártak az emberek arra, hogy az utcára juthassanak végre.
Tökéletes példája volt annyak, hogy hogyan kell embereket összepréselni...Szerencsére akadtak a tömegben normálisnak mondható emberkék is, akik elröhögcséltek, beszélgettek és ezzel a nyugis hozzáállással megkönnyítették a "hering életet". Mikor végre kijutottam egy kedvesnek mondható rendőr igazoltatott. Míg bediktálta az adataimat az adóvevőjén keresztül a központba és visszaigazolásra várt addig elbeszélgettünk. Köszönöm az élményt a rendőri szerveknek. A határozott, ám de szerintem szervezetlen, átgondolatlan igazoltatósdit. Mert nem hiszem, hogy egy ilyen igazoltatásnak csak az a megoldása, hogy tömegnyomort előidézve a bulizó embereket az utcára kelljen terelni, mint a juhokat...

Ezek után az élmények után már mindenhez volt kedvem, csak ahhoz nem, hogy visszamenjünk koncertre. Pedig olyan jól indult az egész... Köszönjük szépen kedves rendőrbácsik a felejthetetlen estét.

Túl a 47. ezresen

Koncertre igyekezve a kilométerszámlálóra tekintettem és meg kellett állnom, hogy megörökítsem az állását :-) Hát igen... Gyülekeznek a kilométerek...

szombat, február 12, 2011

Kis esti zene - Zorall koncertre készülünk

Úgy néz ki ma este (szombat van...) koncertre megyünk. Vacsi közben Lóri (Rita öccse) annyit mondott: Ma Zorall koncert lesz...

Úgy határoztunk hát, hogy meglátogatjuk a balassagyarmati mozit (rocktáncházat)... A fejleményekről majd a koncert után. Addig is itt egy kis előzetes:

...no valami ilyen lesz :-)

csütörtök, február 10, 2011

Hobo Blues Band - Búcsúkoncert - Éljen a blues!

Mint arról már hírt adtam jegyeket vásároltunk a Hobo Blues Band búcsúkoncertjére, amit Komáromban rendeztek a sporttcsarnokban.


Este 6-ra Berti megérkezett és így hármasban (Rita, Berti és én) elindultunk Komárom felé. Megérkezve, leparkoltunk, majd megkerestük a helyszínt, ahol már rengeteg ember várakozott bebocsátásra. Szép lassan bejutottunk mi is. A nézőtér már szépen tele volt. Sajnos csak oldalt tudtunk helyet foglalni. Én hangosnak ítéltem a koncert hangerejét. Voltam már néhány koncerten, van némi tapasztalatom. Ez kicsit túl hangos volt. Ahogy Berti megjegyezte: "a kevesebb néha több". Nos ezzel egyet kellett, hogy értsek. De a hangulat nagyon rendben volt. A küzdőtér is megtelt csápoló tömeggel. Olyan igazi koncert hangulat volt. "Szólt a Blues..."


Az előtérben egy kicsit elbénázták az italok árusítását. Úgy tűnt nem nagyon vannak rákészülve a dologra. Hatalmas sorban álltak az emberek és várták, hogy kiszolgálják őket. 2 csapból csapolták a sört és ugyanitt árusították a rövid italokat is... Szóval lassan haladt a sor... Ez nem tetszett... de ezt csak úgy a margóra...
Visszatérve a koncert hangulatához és minőségéhet - Megmutatták a fiúk hogy 60-on túl is ők a blues nagykövetei itt Európa közepén.
Hobo és Deák Bill fiatalokat megszégyenítő teljesítményt nyújtott. Tátrai a gitárja húrjait szaggatta (szó szerint) :-). Lenyomtak egy 2 és fél órás koncertet. Hát igen, búcsúzni tudni kell. Meg kell adni a módját. Köszönet az élményért! Szép volt fiúk! Éljen a blues!

hétfő, február 07, 2011

Mesés szombat - 3D-s mozizás Győrben (duplán)

Megbeszéltük Ritával, hogy hétvégén (szombaton) átruccanunk Győrbe egy kis mozizás céljából.
A reggeli - amit az ágyba kaptam - után összeszedtük magunkat, Giorgio-ba pattantunk és célba vettük a győri Plázát. Szerencsésen megérkeztünk. Mindjárt jegyet is vettünk az első kiszemelt filmre, az Aranyhaj és a nagy gubanc-ra.
Nagyon jó kis poénos 3D-s laza mese, ami tele van érzelemmel, vicces karakterekkel, jó poénokkal és látványos efektekkel. Ezt megérte megnézni 3D-ben. Tetszett.

Film után vacsoráztunk. Finom milánói spagettit ettünk. Mivel volt még időnk, körülnéztünk kicsit, sétáltunk a plázában. Könyvesboltban voltunk. Kicsivel később a következő vetítésre indultunk. A film címe: Guliver utazásai.
Ezt úgy igazából én szerettem volna megnézni, Rita pedig még nem látott filmet 3D-ben (mesét már igen). Klasszikus történet kicsit mai köntösben - így jellemezhetném röviden a filmet. Nem volt akkora nagy durranás. Ha nincs 3D-s hatás, úgy érzem kicsit "lapos" lett volna a film.
Szóval éljen a 3D és az érzékszervek becsapása :-)

Visszafelé autózva le lettek tesztelve az új égők Giorgio fényszóróiban. Határozottan kijelenthetem, hogy tiszta időben jobbak a látási viszonyok az autó előtt, mint voltak. Aztán, hogy ködben és esőben mit fognak majd teljesíteni??? Majd meglátjuk.

Este még Poci és Bigyi társaságában kimentünk a városba egy kis gyomorásztatásra. Bigyi és én söröztünk a lányok pedig kávéztak és teáztak. Jókat beszélgettünk, röhögtünk. Jól szórakoztunk.
Egy kellemes szombat van a hátunk mögött. Én jól éreztem magam :-) - Rita most reklamál, hogy Ő is :-))

péntek, február 04, 2011

Péntek esti főzőcske

Filmeztünk, majd Rita főzőcskézni kezdett. A menü zöldségleves cérnametélttel és penne olasz paradicsommártással volt. Itt a "folyamatábra" néhány kockában:


...és kinyitottuk Poci és Bigyi ajándékát egy üveg Limoncellot, amit Olaszországból hoztak... köszi érte :-)

...és most filmezünk :-)
Csücsök! Köszi a vacsit. Isteni finom volt :-)

szerda, február 02, 2011

Viszlát Denisa, viszlát Andi!

Hétfőn két kolléganőnk is elbúcsúzott. Egyikük Denisa kisbabát vár, Andi pedig talált más állást.
A csoportkép Denisa búcsúzásakor készült a csokrot is ő kapta:

Este Andi egy kis összejövetelre hívott meg mindenkit. Nem volt túl nagy az érdeklődés kollégák részéről... Csak néhányan voltunk. Ez a néhány kép ott készült:

Viszlát és sok sikert, erőt egészséget kívánok Nektek!